Om migJag är föddes 1973 i Vadstena, Sverige. Där växte jag upp och där har jag även kvar mina föräldrar samt syster med familj. Jag var nog ett relativt normalt barn, busade ibland men klarade mig bra i skolan ändå, hade valsvårigheter när det blev dags att välja gymnasielinje då jag inte hade en aning om vad jag ville jobba med men hamnade till slut på en gymnasielinje med barn och ungdomsinriktning, men jag märke att det inte var min grej så efter ett år hoppade jag av. Jag valde sen att jobba några år och senare läsa in ämnen för att få en gymnasieexamen samt så gick jag en två-årig turismutbildning på folkhögskola då jag kom på att jobba med människor var kul. Jag hann åka iväg som au-pair vid två tillfällen, ena gången till Long Island, USA och den andra till Tokyo, Japan. Det var efter den sista turen som jag kände att jag behövde komma iväg och bo någon annanstans än lilla Vadstena, så jag hamnade i Stockholm. I Stockholm jobbade jag inom kundservice på olika vis, receptioner, kundtjänster, resebyråer innan jag 2003 fick jobb på SOS Alarm i Stockholm.
På SOS arbetade jag som mottagningsexpeditör (fin titel eller hur?) det vill säga jag svarade på 112 för hela Stockholms län, senare även för Sörmland och Gotland. Det var det första jobb jag haft där jag verkligen kände mig hemma, arbetet var jobbigt, sorgligt, härligt och mina kollegor var en underbar blandning av människor. Efter att man på SOS beslutat sig för diverse omorganisationer så valde jag att gå vidare, men inom samma bransch, och hamnade på Länskommunikationscentralen för Polisen i Stockholm. Jobbet där var även det jobbigt, sorgligt, härligt och mina kollegor var underbara människor som gjorde att man klarade av även de tyngsta passen med bravur.

Sen åkte jag till Åland för att träffa min bästa kompis i juni 2010, som på lite lustiga vägar hade flyttat hit. Hon hade lite baktankar med mitt besök och presenterade mig för familjens vän, Micke. För att göra en lång historia kort, han är numera min make och vi bor mitt i skogen på Nåtö med 5 innekatter och en hamster (Peldis, Cremé Fräs, Keso, Cheddar, Juusto och Miruku, ja vi har ett pågående mejeri-tema på alla djur förutom den äldsta)

Jag flyttade till Åland i mars 2011 och hade tur nog att få jobb på Landskapsalarmcentralen som Alarmoperatör strax därpå och under en tid jobbade jag även som tillförordnad Alarmmästare, jag hade dock aldrig fast tjänst så hösten 2016 så försvann min tjänst då Räddningsverket fick i uppdrag att tillsätta tjänsten och jag blev arbetslös.

Som arbetslös fick jag gå en kort kurs på folkhögskolan här på Åland, Naturturism, då jag hade funderingar på att återgå till min gamla bana inom turismnäringen då det är en stor del av arbetsmarknaden på Åland, fick sen snabbt ett jobb på Eckerö Linjen i deras resebutik i Mariehamn.
Vill man snabbt börja få folk att hälsa på en så är det tydligen i en resebutik man ska jobba, man blev plötsligt igenkänd på stan men jag tror inte att de faktiskt visste varifrån de kände igen mig. Bytte sen och jobbade på Läderbiten en tid, jag har nog sällan skrattat så ofta eller fått så mycket beröm av en chef tidigare och jag hade säkerligen blivit kvar där länge om jag inte hade fått chansen att komma tillbaka till Alarmcentralen igen.

Så nu är jag åter på Alarmcentralen sen i våras, tillbaka där jag en gång började min yrkesbana på Åland, som Alarmoperatör. Jag hoppas att jag kommer ha möjligheten att bli kvar här till den dagen jag går i pension. För jag lärde mig under tiden som jag prövade mina vingar inom andra jobb, om än så roliga och intressanta, så är jobbet inom 112 det jag brinner för.